Hvilken type kontorstol er den rette for dig?

Bruger du lige som så mange andre danskere meget tid på at sidde på en kontorstol? Hvad enten du bruger meget tid på kontorstolen derhjemme, når du sidder og slapper af foran din computer eller kreative bord, eller om du bruger den i forbindelse med dit arbejde, så tæller timerne hurtigt. Har du en forkert stol i forhold til din krop, så kan du få ømhed i ryg, nakke, skuldre samt hovedpine. Det er derfor ikke helt lige meget, hvilken stol du vælger, når du bruger meget tid på at sidde på den.

Hvad skal man kigge efter, når man køber kontorstol?

Når du skal ud og købe din nye stol, så være opmærksom på, om den opfylder dine behov. Lad være med at købe en, bare fordi den er billig eller på tilbud, så du sparer mange penge i forhold til den originale pris. Der er naturligvis en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, men derfor kan du sagtens vælge at købe en stol på tilbud, så du sparer penge – dette skal blot ikke være det eneste kriterie, du går ud fra.

Vælg en ergonomisk kontorstol

Stolen skal gerne være ergonomisk designet, så den støtter ryggen på de svage punkter og du dermed undgår ømhed og i den lange bane måske skader af at sidde forkert og belaste din krop uhensigtsmæssigt. Er der meget varmt på dit kontor, som der især bliver på mange kontorer om sommeren, så bør du måske overveje at vælge en kontorstol med net. Dette hjælper huden med at ånde og sørger for at der ikke ophobes kropsvarme, da du ikke sidder op af et foret sæde.

Du bør også overveje, om du ønsker armlæn, som mange gamerstole er udstyret med. Dette kan være med til at aflaste skuldrene og dermed spændinger i skuldrene. Nogle erhverv kræver at du er meget mobil, såsom frisører eller mekanikere, og her kan det være optimalt med en ergonomisk sadel på hjul.