Vælg den rette vaskemaskine

Tøjvask er en kedelig aktivitet, som vi alle gerne vil undgå så vidt det er muligt. Heldigvis behøver vi sjældent at bekymre os om det nu til dags, da vaskemaskinen kan klare det meste. Men hvad nu hvis du står og skal til at købe en ny vaskemaskine? Hvordan vælger du det rette produkt?

Vaskemaskiner kan holde i mange år, så i tiden siden du fik den forrige maskine, kan der være sket mange ændringer i designet og de forskellige funktioner. 

Start med typen

Der er tre forskellige slags vaskemaskiner: Topbetjent, frontbetjent og kombineret.

En topbetjent vaskemaskine er – som navnet indikerer – en vaskemaskine, der åbner i toppen. Det vil sige, låget sidder i toppen af maskinen, og det er her, du putter tøjet i. Denne slags maskine er ofte smallere og velegnet til boliger, hvor du ikke har meget plads.

En frontbetjent vaskemaskine er et mere almindeligt syn i de fleste hjem. Det er den klassiske maskine, der har låget på siden af maskinen.

Og endelig er der en kombineret vaske-tørremaskine. Det er selvfølgelig en maskine, der både kan vaske og tørre tøj, så det er endnu en måde, hvorpå du kan spare plads, hvis du ikke ønsker en separat tørremaskine.

Den rette kapacitet

Først og fremmest skal du vælge vaskemaskine alt efter dit behov. Vaskemaskiner kommer i mange størrelser, så du skal for eksempel undgå at vælge en stor maskine, der er beregnet til at vaske store læs på måske 8 kg, når der kun bor en eller to personer i boligen. Det er spild af vand, plads og energi at købe en maskine, der aldrig bliver helt fyldt.

Ligeledes ville det være spild at vælge en lille maskine, hvor du skal vaske adskillige gange, bare fordi der ikke er plads til alt vasketøjet.

Den gode pris

Der er mange vaskemaskineforhandlere derude, og de kører ofte med nogle spændende vaskemaskine tilbud. Disse tilbud skal du holde øje med, for vaskemaskiner er ikke et billigt køb. Et godt tilbud kan give dig den helt perfekte maskine til en billigere, mere overskuelig pris.

Holdbarheden er vigtig

Endelig kan du gå efter vaskemaskiner med kulfrie motorer. Disse maskiner holder ofte langt længere tid end maskiner med kulmotorer, da kulmotorer over tid vil blive slidt og kræve udskiftning. En kulfri motor kan have helt op til 10 års motorgaranti, larmer mindre og er mere stabil.