Husker du at spise sundt og varieret?

Vi ved alle, at en sund og varieret kost er rigtig godt for os. Alligevel vælger mange at spise en masse usundt. Det lyder måske lidt ulogisk. Men det er jo ofte usunde ting som is, chips, sodavand og junkfood, der smager bedst. Det er lidt uheldigt, da det er nogle af de ting, der er værst. Men hvordan får man så lige vendt det rundt, så man kan få et sundere liv? Det er der naturligvis mange måder at gøre på. Men til at starte med, er det altid bedst at tage det i små bidder. 

Væn din kroppen og hjernen til sundere valg

Det er ganske simpelt at spise sundt. Alligevel er det rigtig, rigtig svært for mange. Ét trick, der kan virke, er at starte småt ud. Udskift noget af det usunde med noget sundt. Drik mere vand i stedet for sodavand og energidrikke. Skift usunde snacks ud med nogle sundere alternativer. Nødder er for eksempel et godt valg. Én slags nød, mange er glade for, er cashewnødder. De er nemlig gode, hvis man lige har lyst til lidt lækkert. Selvfølgelig er der en del fedt i nødder. Men det er, modsat fedt i for eksempel chips og flæskesvær, ikke så slemt for os. Er du en smule kreativ, kan du også bruge cashewnødder i madlavningen for eksempel. Det kan nemlig give lidt ekstra.

Grunden til, at det er bedst at starte stille ud, er, at det gør det langt nemmere i længden. Hvis du går fra en usund kost til en sund kost fra den ene dag til den anden, går du nemlig hurtigt død. Og det er jo ærgerligt. Derfor er det en god idé, hvis du blot skærer ned på slik og lignende. Samtidig kan du jo udskifte vingummierne med cashewnødder eller noget lignende. 

Der sker ikke noget ved at spise usundt en gang imellem

Det er klart, at usunde madvarer og lignende ikke er gode for os. Men der sker jo ikke noget ved at spise det en gang imellem. Det bliver først et problem, hvis du bestiller pizza og burger dagligt i stedet for selv at lave god, sund mad. En gang hver anden uge eller endda hver uge går nok. Især hvis du også dyrker motion ved siden af. Selvfølgelig vejer det ene ikke op for det andet. Men når du generelt lever sundt, gør lidt usundt absolut ingen skade.

Mange synes, at det er kedeligt at spise sundt. Men det er altså muligt at lave både lækker og spændende sund mad. Heldigvis er der jo også en masse forskellige slags dressing og lignende, man kan tilføje. Og går du all in på sundhed, findes der jo en masse dressing uden kalorier. Så det er altså bare med at give den gas. Så må tiden vise, om du kan holde dig til de sundere alternativer som cashewnødder, æbler eller pærer. Skulle du komme til at glemme det en gang imellem, sker der heldigvis ikke noget ved det. Vi er jo alle mennesker.