Få hjælp til at håndtere din angst

Lider du af angst, kan en psykolog hjælpe dig med at håndtere det. Vedkommende kan hjælpe dig med at finde frem til strategier, der hjælper dig med at dæmpe din angst.

Det er selvfølgelig godt at være bange for nogle ting og at kende sine egne grænser. Men angst kan også blive så altopslugende, at du bliver bange for noget, som du måske slet ikke behøver at være bange for, eller noget, som du ikke kan gøre noget ved. For eksempel kan du ikke styre, om dine familiemedlemmer bliver syge.

Lider du af angst, kan det være meget hæmmende for dit liv. Det kan være, at du ikke ser de mennesker, som du egentlig gerne ville se, eller at du ikke kan udføre dit arbejde ordentligt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for få hjælp til at håndtere din angst, så du kan få et mere normalt liv.

Har du brug for hjælp til at håndtere din angst, er det oplagt, at du kontakter en psykolog. Det kan for eksempel være Susanne Hagel-Azeem, der er privatpraktiserende neuropsykolog i København. Hun har stor erfaring med at arbejde med patienter med angst. Både hvor det er deres primære lidelse, og hvor den for eksempel er affødt af en hjerneskade. Læs mere om hende her.

Sådan undgår du at forværre din angst

Når du har angst, vil det være naturligt for dig, at du prøver at undgå at sætte dig i situationer, der gør dig bange. Men det er faktisk en dårlig idé. Når du undgår noget, fastholder du nemlig dig selv i, at det er farligt. Det er derfor vigtigt, at du bliver ved med at konfrontere dig selv med det, du er bange for.

Du skal heller ikke have en ven med, der kan hjælpe dig. Det kan ellers være rart, hvis du for eksempel er bange for at køre i tog, at du så kan tage en ven med. Men hvis du gør det, bliver du ved med at fortælle din hjerne, at det er farligt at køre i tog.

Hvis du har angst, er det vigtigt, at du prøver at sætte ord på det over for dine nærmeste. Det kan være svært for dem at forstå, hvis du for eksempel er enormt bange for at køre med toget, men det kan give dem en forståelse af dig som person.

Find ud af, hvad der virker for dig sammen med psykolog

Der er en række forskellige måder, du kan håndtere det at have angst på og dermed dæmpe din angst. Det er for eksempel, at du trækker vejret dybt og roligt, at du afleder dig selv, at du sætter tid af til bekymringer, eller at du taler imod angsten.

Det er ikke sikkert, at du skal bruge alle strategierne, og det er heller ikke sikkert, at de alle sammen virker for dig, men det er vigtigt, at du finder ud af, hvilke der gør.

Det er altså vigtigt, at du ikke lader angsten styre dit liv, men at du tager kontrol over den ved at tale med en psykolog og finde ud af, hvordan du kan håndtere den, så du kan leve et normalt liv.