Det er fristende at optage et kviklån

Der er mange reklamer i fjernsynet og på de sociale medier der omhandler lån. Låneudbyderne gør alt for at tiltrække nye kunder. Derfor prøver de at lokke nye kunder til ved at fremhæve det bedste ved deres lånebetingelser. Mange danskere hopper i denne fælde, da det lyder for godt til at være sandt. Selvom der er en lav rente på lånet, så skal du huske på, at der er mange flere faktorer i lånebetingelserne der skal tages hensyn til. Kviklånet er den mest benyttede låneform online, da de fleste danskere låner et beskedent beløb i ny og næ.

Værd at vide

Et kviklån har generelt en kort løbetid, da det er begrænset hvor mange penge du kan låne. Normalt kan du låne fra 500-5000 kr. via et kviklån. Ifølge spørgeundersøgelser bliver mange pludseligt fristet til at købe noget, som de virkelig godt kunne tænke sig. Dette kunne f.eks. være et nyt TV, computer eller mobiltelefon. Danskerne bliver fristede når der kommer gode tilbud i butikkerne, hvilket gør, at de føler sig nødsaget til at købe. Mange danskere kan godt skrive under på, at det i princippet ikke haster at købe den genstand, som de lånte penge skal bruges til. I nogle tilfælde handler det om at folk gerne vil føle at de kan have råd til ting, som de ønsker sig. Derfor lukker de øjnene for virkeligheden og optager et kviklån.

Find den rette udbyder

Det er meget individuelt hvilken låneudbyder den enkelte dansker vælger. Der findes flere hjemmesider som samler de mest populære kviklånsudbydere, så folk ikke skal bruge en masse tid på at sammenligne udbydere, og undersøge hvem folk helst vil låne hos. Nogen går udelukkende efter hvem der har den billigste rente, imens andre prioriterer en udbyder, der har den længste løbetid. Et kviklån har normalt en løbetid på 30 dage, imens andre lånetyper typisk har en længere låneperiode. Det er vigtigt at du har en ide om hvad de forskellige begreber i lånebetingelserne betyder. Ellers har du ikke en chance for at vide om du har råd til at optage lånet.

Hvad forventes der af låneren?

De fleste låneudbydere har de samme krav til deres lånere, når de ansøger om et kviklån. Lånerne skal være fyldt mindst 18 år, være bosat i Danmark, have NEM-ID og dansk bankkonto. Derudover ser de fleste låneudbydere at du ikke er registreret i RKI. Det skyldes at du bliver stemplet som en dårlig betaler, hvilket gør, at de ikke kan stille nogen garanti hvis du låner hos dem. Det er ikke alle udbydere som afviser RKI-registrerede personer. Du skal være opmærksom på at udbyderne laver særlige regler for RKI-registreredes lån. Det skyldes at de på en eller anden måde er nødt til at have noget garanti. Dette kunne f.eks. være ved at lave et oprettelsesgebyr, inden lånet træder i kraft og pengene bliver overført til låneren.

Kviklånet er populært

De fleste danskere foretrækker et kviklån fordi de ikke har brug for at låne flere tusind kr. I forbindelse med store investeringer vil et forbrugslån f.eks. være en bedre løsning for dig. Et kviklån er nemt og overskueligt selv for de mennesker, der ikke er vant til at færdes på internettet. Det er nemt at ansøge om et lån, da du blot skal udfylde ansøgningsformularen og dermed vente på at låneudbyderen har kigget den igennem.

Det kan være godt og ondt at optage et lån

Der kommer hvert år nye låneudbydere til på internettet, da der er en stor efterspørgsel på det. Samtidig er der flere og flere mennesker som optager et lån, fordi de har pengeproblemer. Der er ikke noget galt i at optage et lån. Så længe du kan betale lånet tilbage indenfor løbetiden, så er det en glimrende mulighed. Fristelsen er desværre for stor for mange danskere, hvilket gør, at de opbygger en endnu større gæld.