Brug tiden under lockdown fornuftigt

Det er ingen hemmelighed, at vi alle er trætte af at være under lockdown. Vi savner vores venner, savner det sociale liv før corona, og vi savner at komme ud. Desværre går der nok noget tid, før tingene vender tilbage til det normale. Derfor er det bedste, du kan gøre, at få det bedste ud af tiden derhjemme.

Og hvilken bedre måde at fordrive tiden på, end at få sat flueben ved alle de kedelige projekter, som vi har udskudt hele året, fordi vi ikke har haft ”nok tid”? Nu har vi al tid i verden, så drop undskyldningerne og kom i gang med dine udskudte husprojekter. Her er vores tre bedste bud, hvis du mangler inspiration til, hvad du kan gå i gang med.

Gør terrassen og haven forårsklar

Foråret er på vej, og når først landet åbner op igen kommer der til at være hyggelige sammenkomster i de danske haver som aldrig før. Derfor er det oplagt at sørge for at haven er flot og præsentabel, når forårsstrålerne for alvor begynder at skinne ind over landet.

Giv først terrassen og alle flisearealer en ordentlig omgang. Hvis de er meget medtaget efter mange års mangel på vedligehold, kan du med fordel plukke ukrudt og give dem en ordentligt flisebehandling med en højtryksspuler. Sørg også for at slå græs og ordne bedene – så er din have tip top forårsklar til forårsgæster.

Trænger huset til en forårsrengøring?

Du sørger sikkert for at få støvsuget og taget overflader regelmæssigt. Men hvad med alle de kedelige og mere tidskrævende opgaver? Som at rydde op på loftet, få sorteret ud i tøjet, du ikke bruger mere, eller få vasket alle låger og inventar indvendigt i køkkenet? Husk du har tiden til det nu, så det er med at udnytte den og få gjort alt det, du ikke har tiden og overskuddet til i den pressede og travle hverdag!

Er det svært for dig at komme i gang, så skriv eventuelt en to-do-liste over rum du skal igennem. Skriv hvilke dage, du vil gøre hvad. Så har du givet dig selv en deadline og sat projekterne i system og gjort det nemmere for dig selv. Listen kunne fx se sådan ud:

  • Sortere eget og børnenes tøj i poser og kør til genbrug (Torsdag)
  • Få malet gæsteværelset (Fredag)
  • Rydde op på loftet og sat i system (Lørdag)
  • Ordne have og terrasse (Søndag)

Er der ting, der skal fikses?

De fleste huse har en dør, der er i stykker, et vindue der er lidt utæt eller andre områder af hjemmet, der skal repareres. Er du en af dem, der har en husreparation, der er blevet udskudt måned efter måned, så har du officielt ikke flere undskyldninger nu. Sæt dig ned med din partner, og gennemgå sammen, hvad der trænger til en kærlig hånd.

Før I ved af det, har I en lang liste over småting, der skal skiftes eller repareres. Og det er simpelthen så skønt af få de små ting ud af verden, som altid ligger i baghovedet. Jeg håber, I kunne bruge min mini-guide, og jeg håber, I får skudt en masse projekter i gang, så I kan slappe af, når hverdagen bliver normal igen.

God fornøjelse!