Tips til reparation af din iPhone eller smartphone

De fleste oplever på et eller andet tidspunkt, at de skal have repareret deres smartphone. Hvis din telefon ikke længere er dækket af garantien, så bliver du nødt til at tage en beslutning om du vil prøve at reparere den selv, eller sende til en reparatør. Den nemmeste og sikreste løsning her, er at sende den til en professionel reparatør, som fx expertfix.dk, og være sikker på at det bliver gjort ordenligt. Hvis du derimod mener, at du selv kan klare det, så kan du spare nogle penge og prøve selv. Vær dog opmærksom på, at det ikke er den nemmeste opgave, og hvis du laver rod i det, står du med en ubrugelig og dyr bunke komponenter. Det er værd at nævne, at hvis du slet ingen erfaring har med af skille/samle elektronik, så er det ikke det bedste sted at starte med en smartphone. Der kræver en vis finesse at gøre dette nemlig. Her er det nok bedre at starte med noget, som ikke koster 5000 kr+, hvis du nu skulle komme til at lave en fejl.

Hvor meget du vil spare på at reparere selv, kommer selvfølgelig an på hvad problemet er. Hvis din skærm på din iPhone 6 er gået i stykke, så koster det “kit”, som du skal bruge til at skifte skærmen med stort set det samme, som hvis du vælger at få en professionel til at skifte skærmen for dig. Derimod koster et kit til en iPhone 5/5s skærm omtrent det halve.

Hvis du stadig er interesseret i at prøve selv, så kommer der her et par tips og gode råd.

  • Det rette udstyr. Sørg for have de rigtige instrumenter til at klare opgaven. Når du skal skille din iPhone ad, så kan du ikke bare dykke i den gamle værktøjskasse, og finde en gammel Philips-skruetrækker og gå i gang. Til at komme igang er et standard elektronik skruetrækker-sæt samt et lirke værktøj. Disse værktøjer kan du finde på internettet, og det koster ikke en formue.
  • Kan det fikses? Først og fremmest skal du vide, om din telefon overhovedet kan laves. Problemer såsom: Hjem-knapper sætter fast, ødelagte skærme, ødelagte dele, problemer med mikrofonen, højtalere mm kan sagtens klares, også med dele, som du kan bestille hjem over nettet.
  • Kan ikke fikses. Det nok største problemer man kan løbe ind i med en iPhone er et skadet logic board. Hvis dette er røget, så kan det som regel ikke repareres. En nem måde at tjekke om telefonen kan fikses er, hvis den kan tænde og køre normalt, så kan den repareres. Det er heldigvis sjældent, at den ikke kan fikses.,
  • Find den rigtige guide. Du har værktøjet i orden, og du har identificeret dit problem. Nu skal du have en guide, så du ved hvad du skal gøre. Heldigvis kan guides til de fleste problemer nemt og hurtigt findes på Google. Hvis du ikke kan finde den rigtige guide på google, så prøv at tag et kig på iFixit. Ellers er youtube også smart, hvor du nemt kan se hvordan det helt rigtigt skal gøres.

Held og lykke med din reparation.