Hvordan vælger du de rigtige døre og vinduer til din bolig?

Med de rigtige døre og vinduer fremstår dit hjem ikke blot velindrettet og indbydende. Du kan også spare penge på varmeregningen og sikre dit hjem mod indbrud. Spørgsmålet er blot: Hvordan vælger du de rigtige døre og vinduer til dit hjem? Hvad skal du være opmærksom på? Og hvad skal du undgå? Det finder du svaret på i denne artikel.

 

Vælg de rigtige vinduer

 

I forhold til valg af vinduer er der flere ting at tage hensyn til. Først og fremmest skal du overveje, hvilket materiale der egner sig bedst til dine ønsker og behov. Dette kan være lidt af en udfordring – især fordi valgmulighederne her er mange.

 

Et af de mest udbredte materialer til vinduer er fyrretræ. Fordelen ved fyrretræ er at det passer til de fleste boliger og dermed er meget alsidigt. Vælger du vinduer af fyrretræ skal du være opmærksom på om de er imprægnerede. Er de ikke det, risikerer du nemlig at der opstår svamp og råd i dem.

 

En anden mulighed er vinduer af træ og aluminium – dvs træ på den indvendige side og aluminium på den udvendige side. Da aluminium er nemt at vedligeholde, er det et godt valg hvis du ønsker minimal vedligeholdelse. I samme boldgade finder du vinduer af plast – disse kræver næsten heller ingen vedligeholdelse, da plastik ikke rådner.

 

Ønsker du et mere stilfuldt og æstetisk design, bør du overveje vinduer i mahogni. Det er godt nok en lidt dyrere løsning, men til gengæld får du også en længere levetid og et imponerende æstetisk udtryk, som du vil nyde godt af i mange år fremover.

 

Som du kan se er valget af materiale afgørende for alle andre faktorer – fx levetid, udseende og vedligeholdelse – og bør derfor være dit primære fokus når du skal vælge nye vinduer til din bolig.

 

Vælg de rigtige døre

 

I forhold til valg af døre er det vigtigt at vælge en stil der passer med resten af boligen. Hvis huset er moderne og minimalistisk, bør du vælge et simpelt og enkelt design. For en klassisk herskabsvilla med stuk og paneler vil det derimod passe bedre med en mere traditionel designstil – dvs. døre med flere fyldninger.

Du bør desuden overveje om dørene skal være med eller uden glas – både når det gælder indendørs og udendørs døre. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, så det ene er ikke mere rigtigt end det andet.

 

Fordelen ved at vælge glasdøre er at det giver et naturligt lysfald. Er din bolig i forvejen lille, kan du altså få den til at virke større, lysere og mere rummelig ved at vælge glasdøre. Vær dog opmærksom på at glas kommer i mange forskellige slags – herunder også varianter der ikke er gennemsigtige. Disse er ideelle, hvis du ønsker at skabe mere privatliv i dit hjem.

 

Døre og vinduer fra Torps Eftf i Rødekro

Der er mange udbydere af døre og vinduer ved Rødekro og Aabenraa. En af disse er  Torps Eftf. Her får du skræddersyede løsninger som passer lige netop dine behov. Kvalitet er i højsædet, og virksomheden tilbyder endda en fordelagtig, 5-årig garanti på kvaliteten af deres arbejde. Så bor du i Rødekro, Åbenrå eller omegn, er de et oplagt valg.