En god makuleringsmaskine er essentielt

Selvom det meste arbejde efterhånden foregår digitalt, printer de fleste stadig mange dokumenter, hvad enten det er på hjemmekontoret eller på arbejdskontoret. Disse dokumenter skal ofte afskaffes på ansvarlig vis, hvilket er nemt og hurtigt men en makuleringsmaskine. Makulering sørger nemlig for, at dokumenter med følsomme og/eller private oplysninger kan destrueres sikkert og effektivt. Ifølge de såkaldte GDPR-regler er virksomheder forpligtet til at dokumentere hvordan de bortskaffer persondata, hvilket en god og effektiv makuleringsmaskine hurtigt kan ordne, lige meget hvor store eller små de pågældende dokumenter er.

Find den rigtige makuleringsmaskine

En makuleringsmaskine behøver ikke kun at være relevant for virksomheder – du kan også sagtens bruge en til dit private hjemmekontor. Det eneste du skal tænke på, er hvilke funktioner du ønsker din makuleringsmaskine skal have. Hvis det er til privat brug, er sandsynligvis fint med en lille maskine, da mængden af makulering som regel ikke er så omfattende på et hjemmekontor. Men hvis din virksomhed mangler en makuleringsmaskine, og der ofte er brug for makulering af store mængder af pap og papir, kan det bedre betale sig med en stor maskine. Dette gælder især hvis maskine skal bruges af mange mennesker, flere gange på en dag.

Makulering på kontoret

De fleste former for erhverv arbejder med personfølsomme data, i forskellige grader selvfølgelig, og det er forskelligt om det med hensyn til kunder eller medarbejdere. Men det er selvfølgelig grund nok til at sikre sig forsvarlig afskaffelse af disse data. Og fordi mange af disse data bliver printet ud, er makulering den perfekte måde at sikre sig ordentlig bortskafning på. Det er også en rigtig måde at undgå rod på. Sammenkrøllet papir fylder nemt i papirkurve og plasticposer, men ved at makulere det først, kommer det automatisk til at fylde mindre.

Makulering i privaten

Hvis du har en tendens til at tage noget af dit arbejde med hjem, har et decideret kontor derhjemme eller er selvstændig, så er makulering også en rigtig god løsning. Her kan det jo også ske, at du er nødt til at printe dokumenter der indeholder private og/eller følsomme oplysninger, og så er det ikke tilstrækkeligt at smide det husstandens private skrald. Med en makuleringsmaskine er du sikker på, at dokumenterne bliver ulæselige for uvedkommende. Maskinen kan rent lavpraktisk også bruges til destruere ting som gamle regninger eller noter med vigtige informationer. På den måde holder du alle dine oplysninger private.