5 grunde til, at din tagrende skal renses

For langt de fleste danskere, så er tagrenden nok ikke lige den del af deres bolig, som de tænker mest over. Og kan man egentligt bebrejde dem? Det er sjældent tagrenden, som vi lader bestemme, når det kommer til et boligkøb.

Men alligevel, så betyder det ikke, at tagrenderne ikke skal vedligeholdes – og en af de bedste måder, hvorpå du kan gøre det, er ved at få udført en rensning af tagrender. Nedenfor kan du se 5 grunde til, hvorfor det er smart!

Vandet siler ned på facaden og soklen

Hvis du har en overfyldt tagrende, så vil en af de første ting, som du oplever, være, at tagrenden ikke længere er særligt god til at holde vandet inde. Og det er jo netop et problem, når det måske er en tagrendes fornemmeste opgave.

Og hvis den ikke holder vandet inde, så skal det jo være et andet sted – og det vil ikke blive ført væk fra boligen, men i stedet ned ad facaden og ind i soklen på huset. Det indbyder til fugtskader, hvis du er heldig, men bliver vandet der til vinter, så kan det altså også lede til frostskader.

Stop den varige skade på din tagrende

At få sat en ny tagrende i er ikke billigt, og det er heller ikke sjovt at skal stå uden en tagrende i et stykke tid. Derfor bør du stoppe den skade, som kan ske på din tagrende nu, før det er for sent.

En rensning af tagrenden kan sørge for, at der ikke er eksempelvis blade eller skidt, som ligger deroppe, og dermed belaster tagrenden unødvendigt. Det forkorter dens levetid dramatisk, hvis problemet er stort nok, og det kan altså ende med, at du skal købe dig ud af det problem.

Blade, vand og andet lander de forkerte steder

Én ting er de skader, som kan ske, når vandet ikke ledes rigtigt i en tagrende, mens den er overfyldt. Men noget helt andet er, hvor meget irritation, som det egentligt kan skabe.

Hvis du bor et sted, hvor det blæser meget, eksempelvis ved vestkysten eller kysten på Sjælland, så kender du alt for godt til, hvordan det er, når vand, blade og mos flyver over det hele. Og det kan altså ende med at ske, hvis din tagrende ikke bliver renset.

For her vil alt skidtet, som ligger deri, altså blive flyttet rundt på, når det blæser, og rammer vi eksempelvis en kraftig efterårsvind, så kan den altså godt transportere indholdet i tagrenden med sig. Den nemmeste måde at undgå dette på er simpelthen at få udført en rensning af din tagrende.

Det æstetiske element

Til sidst, så er det altså bare heller ikke særligt pænt. For selvom en tagrende ikke nødvendigvis er den del af boligen, som folk kigger mest på, så kan det være rart, at den fremstår ordentligt.

Og hvis tagrenden ikke bliver renset på ordentlig vis, så kommer dette med al sandsynlighed ikke til at ske. For eksempel kan man måske se bladene og skidtet, som lægger deroppe. Måske medbringer vandet, som føres ned ad facaden, alger, der igen kommer til at farve og skæmme udseendet på jeres bolig.

Derfor er det altså rigtigt vigtigt at få renset tagrenden, så den ser godt ud for alle, der ser på den – inklusive jer selv. Vil du gerne have lavet rensning af tagrender i København og området omkring på Sjælland? Så klik her og læs mere!